Vägen i morse blev solsken

Tryck på David Bowies näsa :-D!

Vägen till jobbet i morse var tung.

Mobilen ringde för väckning klockan sex.. jag tänker gå upp då men bestämmer mig av någon anledning att snooza lite. Till slut blir det sju snoozes och klockan visar ilsket 06:53. “Fan, jag måste upp nu!”

Masar mig in i duschen, och medan jag väntar på varmvattnet kommer jag på att jag måste stryka en skjorta.
En snabb dusch, lägga håret till rätta, en snabb påklädning och sedan fram med strykjärnet för att stryka skjortan som fortfarande hänger på torkstället. Kaffet, som är snabbkaffe av pulvertyp, står på diskbänken och slurkas av mellan varven.

På med en slips, en favorit som jag har svårt att inte välja av alla slipsar jag faktiskt äger. Men det är bara en som jag gillar just nu. Mer kaffe. Packar ihop datorn och ger katterna mat och klockan visar 07:20.. ut till bilen för att påbörja den långa gråa färden till Malmö där jag jobbar. Och så kommer samma tanke som alltid kommer när man ligger i kön på E22:an. “Var kommer alla människor i dessa bilar ifrån och vart är dom på väg?“
Alla är sömndruckna med miner värre än dom sålt smöret och tappat pengarna, om ni ursäktar klichén. Så även jag.

Men så.. på radion, spelar dom “life on Mars” med David Bowie, en önskelåt från radiohjälpen innan jul som dom inte hunnit spela då, och hela världen börjar skina, tryggheten kryper in i ryggmärgen och leendet på mina läppar kommer per automatik. Innan jag hinner reagera sitter jag och vrålar .. “is there life on maaaaars..” och helt plötsligt så är all trötthet borta och dagen kan börja!

Tänk vad lite musik kan göra! :-D
Ikväll ska jag äta gott och dricka lite vin tillsammans med en väldigt intressant människa och det ser jag fram emot väldigt mycket!

Vi hörs!

/Martin

Technorati-taggar: ,,

2 Kommentarer:

nangijalaa sa...

Faktiskt väldigt roligt när man läser så här...jag var liksom 100 på att du bodde i Stockholm...fast å andra sidan så nu när jag läste så kändes det precis som om du var en vän till mig som bor i Stockholm....ja...det är ju trots allt tidigt:)

Martin Hansson sa...

"precis som om du var en vän till mig" :-) tack! Jag är gärna din vän..

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN