Har du tid?

Jag hatar att vänta på bättre tider och jag hatar att vänta på att den rätte ska komma in genom dörren. Jag tycker illa om klyschor om att den som väntar på något gott inte väntar för länge och jag kan inte acceptera att ödet ska ta mig till en bättre plats. Jag tror inte på ödet. Ödet är en slöfock! En av dom som sover på sin post.

Allt jag vill ska hända måste jag påverka själv. Det där ödet behöver en knuff framåt för att det ska få tummarna ur arslet. Lite jävlar anamma! Jag har många och långa diskussioner på diverse chattsidor och allt ska planeras och funderas på, för man vill inte “slösa tid” på något som kanske inte leder någonstans. Vare sig det gäller att träffas bara för att umgås eller om någon fått ett erbjudande om jobb.
Hur vet man om man trivs på en arbetsplats eller inte om man inte varit där och provat? Hur vet man att maten är rätt kryddad innan man provsmakat?
Jag springer hellre mot väggen ett par gånger innan jag hittar rätt dörr än blir en av dom som inte hinner igenom innan den stängs för att man väntat för länge. Ta chanser när dom kommer. Det kommer alltid fler, men då kanske den bästa redan passerat.
klocka_2
…Och hur mycket tid har jag som jag inte kan slösa med? Ett möte tar inte många minuter och bra eller dåligt så har det gett mig ännu en erfarenhet. En erfarenhet jag hellre lär mig den verkliga vägen än från ett program på TV eller sida på internet. Hur mycket tid har du som du inte får slösa med? Är det verkligen så tajt i ditt schema att du inte har någon minut över för oförutsedda händelser? Ärligt? Det handlar om vilja. Jag har tiden och viljan…

Ja, jag kan vara en otålig man. Vill jag att något ska hända ska det hända nu och inte sen, och jag kommer göra så mycket jag kan för att det ska bli så. Jag kan vänta tålmodigt. Men om det inte händer något tröttnar jag och går mot nya dörrar. Allt händer nu och det jag vill ha försöker jag fånga.

En god vän sa till mig en gång; “Ibland finns du, och ibland lever du” och det är nog så sant. Hela denna helgen har varit en sådan tid då jag värderat och funderat på vad som är viktigt och hur jag ska ta mig dit. Jag säger som det är och döljer inte några spår. Någon ska se var jag har gått och någon ska kunna hitta mig om jag går vilse. Men då jag har åtminstone tålmodigt provat andra osäkra vägar! Någon som hänger på? Har du tid…?

Technorati-taggar:

http://blogg.aftonbladet.se/1/2009/08/veckans-bloggtema-tid

4 Kommentarer:

Marlén sa...

Ooops...

Catarina sa...

"EVERYTHING COMEST TO THE MAN WHO WAITEST.
PROVIDED HE WORKS LIKE HELL WHILE HE WAITEST."

(Citat Shakespeares mindre kända lillebror)

kitten sa...

Jag har all tid i världen men jag har bråttom som attan med! Nuuuuuu!!! Tack för ett underbart inlägg!

Maria sa...

Kloka ord... så sant att ingen har tid för nått..ibland. Själv är jag i ett skede då jag prioriterar om min tid. Klipper bort den tid som jag lägger på saker jag egentligen inte vill, en massa måsten som man skapar på ett underligt vis. Måste ha tid till mig, till upplevelser, till en soligdag i skogen, till stimulerande arbet...tid till att leva mitt liv. Så ja kanske jag har tid...

Skicka en kommentar