Mod

Mymlan ställde frågan till oss om vad vi tycker mod är. Jag vill ju såklart skriva något om detta men kände att jag var tvungen att tänka på det ett tag. Väga orden någotsånär rätt i min mun och fundera på vad mod egentligen är.

“Det är dig jag vill leva med. Om du ställde dig vid min sida på gott och ont, i vått och torrt skulle det göra mig till den lyckligaste personen i världen. Jag älskar ditt skratt, dina tårar och ditt leende. Jag älskar dig. Det du gör för mig med din blotta närvaro är värt mer än allt annat i världen och så länge jag är tillsammans med dig finns inget annat. Jag har inte mycket att erbjuda dig mer än mitt liv, mina dagar och nätter och allt däremellan och det är inte mer än så jag begär av dig. Det är det jag vill säga dig nu och här med din blick på mina ögon. Att det är dig jag älskar…”

Det är mod.

Det är modigt att göra sig sårbar. Att öppna sin bröstkorg och låta känslorna tala. Det är modigt att göra det till någon som man inte har en aning om vad den personen tänker svara. Och det är lika modigt som förlösande att göra det. Vilket svaret än är.

Det är mod.

Vad tycker ni?

Technorati-taggar: ,5 Kommentarer:

Åsa sa...

Jag tror det där med sårbarhet är nyckel bakom mod. Att agera utan tanke på konsekvens.

Mod är att våga älska fast man är rädd
Mod är att dansa på gatan när glädjen bubblar fast andra tittar på och tycker du är en tok
Mod är att våga säga nej, när andra säger ja. Att stå fast vid sina åsikter även om de är egna.

Vacker kärleksförklaring för övrigt

Pia sa...

Jo, det är verkligen mod Martin. Där har du en av de största rädslorna vi har i livet. Rädslan att bli avvisad och inte älskad tillbaka. Den största eftersom det är en rädsla som hör ihop med överlevnad från början. Ett barn som blir avvisat och oälskat överlever inte, kanske hankar sig fram fysiskt, men dör på alla andra plan. Man tycker att man borde lära sig att hantera den här rädslan med tiden, men den sitter djupt och man lär sig nog snarare att safe'a istället. Att inte utsätta sig för att visa sin sårbarhet är ett sätt att överleva.

Men det är när man vågar visa sin sårbarhet som man börjar leva på riktigt. Jo, det krävs mod att våga bli avvisad och betraktad som misslyckad, att våga hoppa. Men om man hela tiden safe'ar så händer det inte så mycket kreativt i livet. Jag avundas dom som vågar hoppa gång på gång, alldeles säkert har dom lärt sig att hantera sina sårbarhetskänslor bättre än vad jag har. Modiga människor!

Tiina sa...

..då gör mod förbannat ont...

Anonym sa...

Att våga göra något utan att riktigt veta svaret, att våga fast man är rädd. Det är mod. Absolut.

Jag har varit modig idag.

Martin Hansson sa...

@Ulricasord: Såg din kommentar först nu men jag hoppas att ditt mod resulterade i något bra :D... jag applåderar ditt mod!

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN