Kvällsdravel

Jag tänker på vilken doft kvällen har ikväll och att jag måste ta med mig lådan med mat som jag ställt i kylen imorgon. Den kommer jag säkert glömma. Jag funderar på vad jag ska göra resten av denna veckan och kollar kalendern en gång till. Lyssnar på Greg Laswell, klockan är 23:00 och jag vet att jag borde gå och lägga mig men kvällen håller om mig extra hårt just nu. Snart fyller jag år och det ska såklart firas men vad ska jag bjuda på? Lasagne? Smörgåstårta?

Under tiden surfar jag in på Facebook som precis bytt utseende och till skillnad från de flesta andra så gillar jag ändringen, även om chatten är lite ostabil. Det gör inget, tids nog har jag vant mig vid det också som så många gånger tidigare. Kanske borde jag sticka in till stan och köpa lite nya kläder nu i veckan? Ja, det ska jag göra. Jag skulle behöva nya linser också. Det är länge sedan jag hade linser. Det innebär att jag måste boka tid för synundersökning… men klockan är mycket, jag måste lägga mig nu. Är det någon online? Det är alltid någon jävel online. Jag slänger ett par snabba ord med bekanta och vänner. Säger godnatt men inte fan går jag och lägger mig för det. Jag borde stryka en skjorta till imorgon… på TV visar dom Scrubs.. igen.. jag gillar Scrubs.

Jag tänker på hur skönt allting är men ändå så svårt. Att få ihop dagar, tankar och känslor. Var ska man börja? Man kan inte ta allting på en gång så vad är viktigast att reda ut nu och vad KAN eller VILL jag reda ut nu? Jag kanske skulle lägga mig att läsa lite? Nej, det är lite försent nu… jag tar en sista slurk kaffe som stått sedan en timme tillbaka. Det har svalnat rejält nu men är lika gott för det. Jag tänker på mina kollegor på jobbet som fryner på näsan när jag säger att jag gillar kallt kaffe. Jag gillar mina kollegor.

Jag tänker på vänner som har kommit och gått och vänner som alltid finns kvar. Hur har dom har det nu? Vad gör dom? Har dom gått och lagt sig? Jag måste också lägga mig men jag gillar kvällen. Jag gillar livet, jag gillar min son, jag gillar mig själv men framför allt så gillar jag dig…

det tror jag att du känner till..
5 Kommentarer:

Anonym sa...

När dagen har lagt sig och man har känslan av att inte vilja gå och lägga sig riktigt än, då brukar dom vackraste orden bli skrivna

Martin Hansson sa...

:-D Skrev du några vackra ord igår?

Åsa sa...

Sedär, i alla kvällstankar så lyser ju lite vardagskärlek igenom :-)
Heja Martin.

PS: Måste säga att nya FB är faktiskt uppfriskande. Ett nytt grafiskt gränsnitt piggar alltid upp vardagen.

Erica sa...

Du har ju en makalös musiksmak! Det kändes som att smyglyssna på en sekvens av dina tankar. Få som får till det skrivna orden på ett sätt som gör att det ser ut som musik.

Martin Hansson sa...

@Erica: Tack för fina komplimanger!

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN