Ett inlägg för män och de som halkar in här utan att förstå...

En del killar och män frågar mig vilket syftet är med min blogg och att det jag skriver är så jäkla djupt och flummigt att det är svårt att förstå vad jag menar. Nu tänkte jag försöka förklara så att även ni kanske har en möjlighet att förstå vad jag pratar om. (läses med ett leende på läpparna)

Tänk er att ni har en bil med trasigt strömfördelarlock, den jäkla rishögen startar inte. Du fixar ett sprillans nytt och fint strömfördelarlock med rotor. Det blänker så fint i solen där på parkeringen. Med en enkel manöver lyfter du bort clipsen som håller det gamla locket på plats, fäster det nya på plats och trycker på tändkablarna på plats igen. Du tänker; "Nu jäklar, nu ska den starta" men det händer INGENTING... du vrålar ut din frustration och slänger verktygen på marken för att gå in till frun som precis kallat till fika. Hon frågar hur det går och du svarar att det är svårt att förklara...

-Det är något annat fel, men jag kan fan inte komma på vad det kan vara.
-Men det kanske är startmotorn som kärvar nu igen, säger frun lätt uppmuntrande. Knacka på den med skruvmejseln så ska du se att den startar.
-Äh! Så enkelt är det inte lilla gumman, säger du och går ut igen

Efter många om och men kommer en vän över och knackar på startmotorn och bilen startar med ett jättestort Vrooom! Stolt som en tupp går du in till frun och förklarar att du nu har löst problemet och påpekar vilken händig man hon har...
Det är DEN känslan jag pratar om...

... eller när Tre Kronor spelar mot Finland i HockeyVM. Ställningen är 3-3 och det är inte mer än ett par sekunder kvar av tredje perioden när Peter Forsberg vinklar in världens vackraste pass till Franzén som lyfter upp pucken i nättaket bakom Lehtonen i det finska målet och du vet inte var du ska ta vägen av all den lycka som väller in över dig. Det är DEN känslan jag pratar om.

... eller de sommarkvällar ni har bjudit in vännerna på grillfest. Du övervakar biffen som svettas på grillen sippandes på en Staropramen tillsammans med grabbarna. Frun dukar fram på bordet, fixar till en rotfruktslåda tillsammans med en god sås. Hon dekanterar vinet och bjuder på välkomstdrinkar samtidigt som kaffekokaren laddas och barnen blir klädda. Efter måltiden påpekar alla hur gott köttet var och du tänker att alla fruar måste vara avundsjuka på din matlagningskonst och gästfrihet. Det är DEN känslan jag pratar om. Förstår ni nu?

... eller när du tårögt springer fram till frun för att berätta att dom har sänkt priserna på Absolut Vodka till 80 kronor litern på bordershop i Tyskland...!

För säkerhets skull lägger jag in ett par sportresultat så ni har läsning att ta till er.
1-0, 2-4, 3-4 (lika efter full tid), 12:34,59 (tre sekunder före tvåan).

...och bilder som jag vet är lockande att titta på..


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Satt som en smäck! :)

Åsa sa...

Jag funderade på din blogg och varför kvinnor läser den (främst).
Kanske är det för att vi kvinnor blir så glada av att se mjuka män och deras tankar att vi hänförs och läser vidare med glädje.

Men sen slog det mig.. Min blogg har nästan bara manliga läsare. Är det för att jag är lite grabbig till sättet?

Eller använder vi våra bloggar som en slags påfågelskrud. Vi dansar omkring och visar våra vackraste sidor, såsom det motsatta könet uppfattar dem? Vi vinklar våra tankar för att de ska tas väl emot? Tror inte det, hoppas inte det.
Och är det så så får det väl vara så :)

Martin Hansson sa...

@Åsa: Visst kan det vara och är väl så att man visar sin goda sida så gott man kan men jag blir ändå förvånad att det, i mitt fall, inte är fler män som läser, kommenterar och tänker..

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN