En gästblogg av Morden Fireglow

Dagens gästbloggare är Morden Fireglow som skriver på bloggen Rosen är kärlekens blomma, nej Morden Fireglow är inte hennes riktiga namn och hon föredrar att vara anonym med sin blogg som handlar om hennes gymnasieutbildning till florist och dekoratör. Läs vad hon skriver.

Kan man vara bara vänner?

Kan man vara vän med en kille/tjej utan att det leder till att man tycker om varann mer och blir tillsammans? Ja. Men det är svårt. Jag har själv blivit kär i min killkompis. Inte alls kul eftersom man inte vill berätta det för honom, varför inte? Man vill helt enkelt inte förstöra vänskapen man har. Det kan bli pinsamt och det slutar med att man inte pratar med varandra och det vill man inte.

För snart 5 år sen gick jag i femman. Jag var jättekär i en kille i min klass. Jag visste inte om han tyckte om mig men en dag bad jag min kompis berätta för honom hur jag kände och "fråga chans" åt mig. (Jag var så feg att jag själv inte vågade göra det) Min kompis ringde honom och berättade allt för honom. Exakt vad han sa minns jag inte, men det blev inget. Jag blev jätteledsen och ångrade verkligen att jag sa något överhuvudtaget.

När vi började högstadiet började han och jag på olika skolor och vi snackade inte. För några veckor sedan la han till mig som vän på Facebook. Jag blev chockad men ändå jätteglad, det är ju kul och börja snacka med gamla kompisar. Vi började snacka på MSN och jag kände att jag bara var tvungen och säga till honom att jag trodde han "hatade" mig när vi gick i samma klass. Jag uppfattade det som att han blev lite chockad att jag trott det de två åren vi gick tillsammans. Men han sa att så var det inte och jag kände mig lite lättad och inte lika dum längre. Vi bestämde att vi  skulle träffas och snacka och häromdan träffades vi.

När jag kom gående mot honom när han satt på sin moppe och tog av sig hjälmen blev jag otroligt nervös. Det var som ett pirr gick igenom hela kroppen. Jag kom fram till honom och vi hälsade, han gav mig en kram och precis som alla andra skulle han påpeka hur kort jag är. Jag skrattade. Vi stod och snackade ute i kylan i nästan en timme. Det var så kul!

Jag är jätteglad att vi börjat snacka igen och jag hoppas vi fortsätter att göra det. Så har ni någon gammal vän ni av någon anledning slutat prata med och gått och undrat vad den människan gör nu så ta reda på det. Ni kanske har jättemycket och prata om, massa gamla minnen?

"Gammal kärlek rostar aldrig" eller hur är det man säger?
Det var allt för nu. Tack för att ni läste. Va rädda om varandra!

Peace

Morden Fireglow

…….

Tack för inlägget! Det är bra och kul med åsikter från andra sidan. Har ni varit med om samma situation som Morden?

5 Kommentarer:

Pia sa...

Jag hade en kill-bästis när jag gick i gymnasiet som var några år äldre än mig. Vi var som syskon och anförtrodde varandra allt. Vi kunde sova över hos varandra i samma säng utan att det kändes mer konstigt än att sova hos en tjejkompis. Det fanns aldrig någon romantisk/sexuell attraktion oss emellan, något som vi var väldigt tydliga med inför varandra. Jag vill minnas att vi checkade det med varandra emellanåt för att hålla vänskapen vid liv. Annars tror jag att det är svårt att hålla det till en kompis-relation. Det får aldrig finnas några outtalade meningar, och det är ju lite det som en äkta vänrelation handlar om; att man är väldigt öppen. Så fort man känner något annat måste man säga det, för då förändras förutsättningarna och var och en måste ta ställning.

Min killkompis träffade så småningom en tjej som var extremt svartsjuk, och våra vägar skiljdes åt. Sorgligt men ändå något helt naturligt att bara acceptera.

Åsa sa...

Jag satt och funderade på det där.. Jag har haft många manliga vänner genom livet, men många har just varit skeva vänskaper där någon av oss var intresserad egentligen. En ännu skevare där båda var intresserade men av någon slags konstig anledning kallade vi vårt förhållande för vänskap....

Jag tror dock på att kvinnor och män kan vara vänner, men tror att det krävs en öppenhet och framförallt brist på attraktion.

Dock gillar jag frk morden fireglows tanke om att faktiskt kontakta de öden man sitter och funderar hur de gick för. Mänskligheten behöver mer sånt.

Erica sa...

Jag tror att det går att vara vänner. Men det krävs att man också använder sin hjärna

Martin Hansson sa...

Som så många här påpekat så krävs det också enligt mig öppenhet och att man är ärliga mot varandra. Om det någon gång blir mer känslor för den ena är det inte mer än rätt att berätta för den andra.
Jag tror också att man kan vara bästa vän, med en kvinna i mitt fall eftersom en av mina bästa vänner är just en kvinna.

..och det ÄR intressant att ta reda på vad gamla kärlekar gör nuförtiden :D

Morden Fireglow sa...

Kul med många kommentarer :D det tackar jag för!

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN