LIGGLISTA?!

image
Läser idag på bloggen Kär och Jävlig om hur bloggaren tar upp det där med att ha en lista över hur många man har haft sex med under sin tid som människa. Givetvis har jag en del att tycka om det här.

  • Först…
    Vem i h-ete skriver en lista över sina sexpartners och ger dom betyg. Det är ju absurt och faktiskt lite skrämmande.

  • …sen..
    Hur kommer det sig att det mest verkar vara tjejer som skriver en lista över sina sexpartners och ger dom betyg? Visst, killar gör det också men dom betraktas i allmänhet som promiskuösa, sjuka och inget att ha i ett längre förhållande. Förresten, så är det med tjejer också.

  • …och..
    Hur f-n kan man hunnit med 19 killar om man är 19 år gammal?! Och hur sjutton går det till när “Vera” har hunnit med 80 personer om hon är 25 år gammal?! En tjej som kallar sig “Mallis” har varit med 68 killar, hon är inte mer än 24 år! Listan är lång…
Jag är 36 år och visst har det flutit en del vatten under broarna här och en del äventyr har inte varit helt lyckade, men jag har f-n inte varit med 60, 70 eller 80 stycken. Då hade jag känt att något är fel på mig. Om allt som skrivs i kommentarerna på Kär och jävlig är sant, är det kanske dags att faktiskt börja omvärdera sin syn på den oskuldsfulla unga damen. Hur ska man nu se på dom? Som vandrande könssjukdomar?
Vi slänger iväg ett räkneexempel på den där “Vera”.
Hon säger att hon varit med 80 personer och hon är 25 år gammal. Ponera att hon började vid 15 års ålder (låt oss hoppas). Det innebär att hon har varit sexuellt aktiv i tio år och under dessa tio åren har hon haft åtta nya killar per år. Vilket i praktiken innebär att per en och en halv månad har hon haft en ny kille i sängen. Konstant… under en tioårsperiod…
Jag känner inte att jag vill träffa denna kvinnan men man kan ju lugn påstå att hon inte kommer få några problem med att föda barn.
imageJag vet inte om det är jag som är ute och cyklar här och kanske är jag lite gammalmodig eller t.o.m har halkat efter i statistiken men är det inte lite överdrivet och ger det inte en bra förklaring till varför könssjukdomar ökar dramatiskt i detta landet? Jag passar också på att slänga ut en fråga till er. Skriver ni också listor??!! Här vid sidan om gör vi en liten minienkät. Du är såklart anonym.
Technorati-taggar: ,,,


15 Kommentarer:

sugplopp sa...

[fail]Du är gammeldags. Jag är året yngre än du och har de sista 20 åren satsat på 2 nya partners per bankdag. Det har gått sådär - i synnerhet sedan jag bildade familj - men är uppe i ca 0,5 partners per år.[/fail]

Anonym sa...

Haha... jag vet inte om jag ska gratulera dig eller vad...

sugplopp sa...

Det är nog på sin plats. Inte ett enda meningslöst "ligg". Kanske tråkigt. Men ändå.

Martin Hansson sa...

Sunt skulle jag säga.

Erica sa...

hmmm..... gammeldags skulle jag inte vilja påstå. Jag har alltid hävdat att mäns glupande aptit på sex är överdriven. Jag tror att kvinnor är mer promiskuösa än män, men att det inte har varit ok för kvinnor att anamma sin sexualitet. Jag tror det handlar om att kontrollera avkomman som förväntas bli. Oavsett, så förstår jag mig inte på vad för nytta man skullle ha av en lista på sexualpartners. Sjukt knäppt tycker jag. Det som har varit har varit. Ja, det finns nog en rimlighet i att förknippa ökad kurva för könssjukdomar med det beteende du beskriver. Inte konstigt egentligen.

Anonym sa...

Halloj du Martin. Känner att jag bara måste kommentera här. Det är 5½ år sedan jag hade sex första gången (jag är 27), och jag har nu en lista med 6 personer på. Även om en av dem inte räknas fullt ut. Jag får ibland ångest över att det känns som "för få," men samtidigt har jag alltid trott att jag skulle gifta mig innan jag kom upp i tio. (Först tänkte jag fem, men insåg att det var ganska orealistiskt.)

-Alexandra

Martin Hansson sa...

Jag tycker det verkar fullt normalt men ändå att du har att ta av innan det är dags att stadga dig. :-D

Anonym sa...

Jag blev av med oskulden när jag var 25. Är idag 34 och har hunnit med 4 sexpartners. De flesta av mina vänner tycker jag är onormal, medans jag tycker att de som haft 70 sexpartners är de som är onormala. Men så länge man är nöjd, glad och lycklig själv, så spelar väl kanske inte antalet så himla stor roll.

Johanna Sjödin sa...

Gammalmodig utan tvekan. "Jag känner inte att jag vill träffa den kvinnan" illustrerar det tydligast. Du får gärna utveckla varför du inte vill träffa den kvinnan så att jag kan förstå hur du tänker.

Jag känner få 18-åringar som inte haft sex med åtminstone 15 personer. Det är nya tider nu.

Martin sa...

Nu finns det i och för sig inte på kartan att jag skulle träffa en tjej i 18-24 årsåldern med mina ringa 36 år.
Vad jag menar är att jag inte skulle vilja träffa en tjej att bilda förhållande med, som vid 18 års ålder har varit med 15 personer. Det skulle inte kännas som en trygg person att fästa några känslor vid och rent sexuellt så är ju risken mycket större för könssjukdomar, och vem vill ha det? Uttrycket "jag känner inte att jag vill träffa den kvinnan" är kanske ett resultat av lite för ivriga skrivfingrar. Det är ju såklart inte så att jag ser ner på killar och tjejer som haft många sexpartners, men det är inte människor jag skulle kunna ha en djupare kärleksrelation till. Det som kanske också gör mig lite konfunderad är att man verkar tycka det är ok. Att man skryter lite. Har jag haft många sexpartners så håller jag käft om det och låter erfarenheten tala till den jag är med för tillfället och jag vill inte veta hur många den andre har haft. Det är inte viktigt.

Sedan måste peka lite finger åt ditt argument "Det är nya tider nu"... Idag misshandlas det och mördas mer än någonsin i världen. Det är nya tider där med men det är inte okej. Dessutom är det inte så nya tider på sexplanet om man tänker på vad som hände på 60- och 70-talen. Om man tänker på dom årtiondena så skulle man kunna säga att; "Det är nästan som förr..."

Anonym sa...

Jag förstår inte varför en person som haft många sexpartners skulle vara sämre i ett förhållande? Bara för att man inte hittat den rätte så behöver man väl inte leva i celibat? När jag var yngre ville jag ha förhållande men ingen kille fanns att tillstå, jag var väldigt blyg kan tilläggas. Ett sätt att ändå få kontakt och närhet och bekräftelse från nån annan är faktiskt att ha sex. Och om man är sugen så ska man väl få ha sex eller? Om man lyckas hitta någon annan som vill förståss.

Johanna Sjödin sa...

Det går alldeles utmärkt att be en person gå och testa sig.

Med "det är nya tider nu" menade jag att du uppenbarligen inte har hängt med i utvecklingen. Om du hade gjort det tror inte jag att du hade skrivit den här bloggposten. Det är ingen nyhet att den yngre generationen utmanar det tidigare snittet på sex (eller sju?) sexpartners/liv.

Även förr var det bättre förr ;-)

pauie:

En del personer lider av dåligt självförtroende och vill inte att ens partner ska ha så många att jämföra en med, men det är bara en av måååånga förklaringar.

Martin Hansson sa...

@Johanna: Visst går det att be en person gå och testa sig om man har för avsikt att ha sex med vederbörande men hur många gör det på krogen kl två på natten? Sedan att jag "uppenbarligen inte har hängt med i utvecklingen" bara för att jag skrev blogginlägget känns lite märkligt. Det känns som du ser mig som bakåtsträvande och inskränkt när jag skriver att jag inte tycker det är okej att ha haft 15 sexpartners när man är 18 år. Att vi har en alarmerande ökning av könssjukdomar i landet känns helt okej för dig bara man får knulla som man vill? Och så undrar folk varför??

-Har du testat dig?
-Ja, jag har inget.
-Lovar du?
-Ja, klart jag lovar
-Men då är det ok.

Är inte det att blunda för verkligheten? För övrigt kastar jag nog en hel del sten i glashus här för jag är sannerligen inte Guds bästa barn men det är inte något att vara stolt över. Blogginlägget startade till syvende och sist med att jag ifrågasatte ligglistor.

Och så till sist för att kommentera din passus till Pauie. Jag har mött många människor med dåligt självförtroende som velat stärka det med just sex. Jag har mött ännu fler människor med väldigt bra självförtroende som inte behöver den bekräftelsen. Att självförtroendet skulle vara ett hinder gentemot sin jämförande partner får stå för Johanna. Att jag sedan pekar på att jag inte vill lägga mina känslor hos en person med "för många" partners handlar inte om att jag inte vill jämföras med andra rent sexuellt. Jag är inte blyg. Jämför för all del. Jag vet vad jag kan och vad jag står för. Kanske är det istället så att den personen har för dåligt självförtroende enligt ovanstående argument, för min smak.

Martin Hansson sa...

För övrigt vill jag säga att bloggen Kär och Jävlig är helt underbar. Om ni har tid så hoppa in och läs den!!!

Anonym sa...

Fast, jag har ju inte dåligt självförtroende nu och jag är inte heller blyg, men jag kan ju inte ändra på antalet sexpartners jag haft och det vill jag inte heller, om jag är singel och vill ligga så ligger jag och använder kondom och testar mig ofta. Men jag antar att det är ungefär som med dem som inte kan vara ihop med någon som är kortare eller yngre eller från en annan samhällsklass.

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN