Ska vem som helst få vara förälder?

Via Bloggvärldsbloggen snubblade jag in på en väldigt märklig blogg, eller rättare sagt en väldigt märklig människa som också är pappa. När jag läste inläggen såg jag en man som är känslomässigt hämmad (jag vill inte säga störd men det ligger nära till hands). Han har tydligen en son som han älskar över allt annat, inget märkligt med det. Det är vi många som har, men denna stackars pojken får inte se på Playhouse Disney eller en fotbollsmatch på tv. Bolibompa ska tydligen tvunget ses tillsammans med en förälder och att leka med en kompis som tittar på Nickelodeon är nästan likställt med fängelsestraff. Han ska enligt egen utsago ge pojken den kärlek han själv saknade när han var liten.

image

Mattias berättar stolt hur han pratar med sin son så han börjar gråta. Påtalar för honom att världen är en VÄLDIGT farlig plats och att han ska akta sig för den. När han lämnar på dagis så ska pojken få en kram som inte slutar “förrän jag släpper” även om pojken försöker slingra sig. Ibland måste Mattias “hålla hans lilla ansikte i mina händer för att han ska kunna koncentrera sig”…

Hur många här tror att den där pojken blir väldigt hämmad i sin utveckling? Hur många här tror att barnet kommer revoltera rejält mot sina föräldrar och hur många här undrar hur han riktar sin revolt? Kommentera!

Jag förstår Mattias och hans kärlek till sin son. Jag har ju en egen son som jag ser som den enda fasta punkten i mitt liv och anledningen att stanna kvar i den skånska myllan och det sydsvenska klimatet, men man kan älska sitt barn med måtta. Man kan älska sitt barn utan att hämma det och man kan älska sitt barn utan att stå i vägen. En del har inte förstått att barn ska ledas på sin väg genom livet. De ska få göra sina misstag, trilla och slå sig, ta sig upp och gå vidare på rätt väg med sina föräldrars hjälp. De behöver inte en förälder som är maniskt rädd för att allt i världen kan skada dig.

Kommentera gärna som sagt… Kanske har jag missuppfattat bloggen? Är det humor och/eller ironi???
22 Kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

Jag läser den som en ironisk blogg i all fall lite som den där KD-bloggen som fick oss att sätta teet i halsen för några månader sedan.

Martin Hansson sa...

@Béatrice: Jag önskar jag kunde se den ironin som du ser ;-)

Martin Hansson sa...

Citerar: "Han är en fantastisk liten 5-åring, Vidarpojken. Vi är fantastiska föräldrar till honom. Och jag tror att han kommer att bli en man som verkligen är i kontakt med sina känslor på ett sätt som inte jag var under min uppväxt. Vi uppmuntrar honom att gråta om det händer något jobbigt. Ibland går det trögt med tårarna, men om vi tjatar tillräckligt länge så brukar de komma. Och han håller alltid med om att det känns ”skönare” efteråt!"

Om vi tjatar tillräckligt länge så... *suck*

Anonym sa...

Nejnej, han skämtar!! :) Därför den är så underbart rolig att läsa, speciellt kommentarerna där alla tror han är allvarlig :) Ha det så bra!

Peter sa...

För mycket citationstecken och surdeg för att vara sann, en typisk ironiblogg. Lite väl överdriven för att vara kul dock... Tycker jag.

Martin Hansson sa...

@Peter: Nej, kul är ett ord som faller långt ifrån den bloggen ;-)

Vitt o Vältummat sa...

Stackars unge. Pappa kramar honom till pinsamhet. Är det sund kärlek det?
Förresten Martin, hur skriver man Kalle-Ankagran? Ska det vara mellanslag mellan Anka och gran?
Ha det bra!
Åsa

Martin Hansson sa...

@Åsa: :-) Jag tror att det kan/ska/bör stavas Kalle Anka-gran. Men jag är inte säker...

Anonym sa...

Jag tycker att du är roligare än han. Eftersom du uppenbarligen har svårt att förstå skämtet.

Martin Hansson sa...

@Anonym: Jag antar att du skriver detta med ironi ;-). Anledningen till att jag har svårt att förstå skämtet är enligt mig för att det inte är något något roligt. Det finns inget som är kul med surdeg och föräldrar som förstör ett barn.

Smulan sa...

Jag kan inte förstå hur man kan skämta om en sådan sak som den mannen troligtvis gör. Jag kan inte se det roliga i det!

mrarboc sa...

Smulan m fl: Det är ju reaktionerna som är roliga.

Martin Hansson sa...

@Smulan: Jag håller med dig. Det finns inget roligt i söderbloggen och även om det skulle vara skrivet med ironi så är det helt fel saker att ironisera över.
@mrarboc: Om det inte är bloggen utan reaktionerna som är roliga, hur kan man då se själva bloggen som humor??

mrarboc sa...

Varför ska jag förklara någon annans åsikt?

Martin Hansson sa...

@mrarboc: Du behöver inte förklara någon annans åsikt. Det var du som tyckte reaktionerna var roliga och därför såg den som humor.

Anonym sa...

Jag tror att du som skåning inte riktigt förstår hur livet kan vara "på Söder". Ni skåningar har kanske för nära till Danmark helt enkelt.

hnk sa...

Hans blogg blev just dubbelt så rolig tack vare dig! Tack...

Martin Hansson sa...

Alla ni som ser "Söderbloggen" som rolig och med stor humor verkar vara lite störda i allmänhet. Det finns inte humor i närheten av den. Bara en sorglig person som tror sig ha hittat ett sätt att synas. Det Mattias skriver om i sin blogg är sorgligt och patetiskt. Att profitera på andra människors verklighet är ledsamt och i synnerhet andra barns verklighet med psykisk misshandel. Det är inte humor att reta upp folk.

Mäla sa...

Ha ha, jag dör! Dör säger jag! Åh herregud vad jag skrattar just nu... O aj aj aj aj buff...

Martin Hansson sa...

Är den fortfarande lika kul efter dagens inlägg på söderbloggen?? Jag vet inte... ni fortsätter säkert skratta i någon form av hysterisk förnekelse att denna bloggen och mannen är på riktigt...

Anonym sa...

Jag blev just 100% säker på att ni är i maskopi. Du och Söderpappan.
Har du legat under en sten de senaste tio åren?

Martin Hansson sa...

@Anonym: Lägg ner...

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN