Nästa gång du kommer

"Nästa gång du kommer ska du få se en fin trädgård” lovade jag en god vän till mig för ett tag sedan och det tänker jag hålla. Ackompanjerad av Rosanne Cash fyller jag naglarna med jord, armar och ben med möda och huvudet med planer.

DSC00027DSC00030DSC00028

När jag petar och påtar i jorden så tänker jag ibland på min fd svärfar. Hur han plockade varje liten rot han kunde hitta med en säregen frenesi. Rötter som knappt var synbara för ögat. Bort skulle dom. Det skulle inte finnas en möjlighet för något ogräs att slå rot så länge han bestämde. Jag fuskar lite och tänker hur han säkert sitter där i sin himmel och suckar över mitt slarv. Sedan kommer jag att tänka på alla timmar han har lagt ner sitt svett i våra rabatter.

“Okej, jag tar den där roten då, men sen får det vara bra. Hör du det Rune?!” tänker jag lite skuldtyngd … likadant varje gång. Tänk om jag en dag har samma inflytande på mina efterlevande…

.. och det är en säregen belöning man får när man till slut kan sätta sig ner och andas ut över åkern. Det är livskvalitet som du inte behöver betala pengar för. Imorgon är en ny dag.

DSC00031 

Technorati Tags: ,,

7 Kommentarer:

Pia sa...

Ååh, så FINT du har gjort! :)

Martin Hansson sa...

:D ... jag funderar på om du är ironisk eller bara en god vän som skänker bekräftelse kravlöst? ;)

Pia sa...

Jag är inte ironisk... det ÄR fint, finare än sist jag var där :)

Martin Hansson sa...

:D tack

Anonym sa...

såå fint!!! vad snabbt det gick, får jag fortfarande välja blomma till krukan ute?. jag kommer inte att ha mycket att hjälpa till med men kanske lyktorna och rosorna`?

Anonym sa...

Trädgårdsarbete, eller snarare renovering, är mumma för själen. Inte bara när man sliter med rötterna utan även senare när man fridfullt parkerar rumpan i stolen och dricker en kopp kaffe och ser på tjusigheterna
Bra jobbat!

Martin Hansson sa...

Rosorna är klippta och uppbundna nu ... men blomstervalet till krukan är fortfarande öppet.. :D

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN