Att spela schack med sin son

Igår spelade jag och Simon schack. Jag älskar att spela schack eftersom det fungerar som golf för mig. Det är skönt att fokusera på en enda sak och att inte behöva tänka på något annat. Nu är problemet det att jag inte gillar att förlora och jag är inte den där snälla pappan som låter Simon vinna. Han blev mycket sur över det. Jag anser för övrigt att han inte ska ha några fördelar när vi spelar bara för att jag älskar honom över allt annat och skulle göra vad som helst för honom, inom rimliga gränser.

När jag var i hans ålder och spelade schack med min egen pappa upplevde jag inte att han någonsin lät Mig vinna och så är det väl i livet? Man får inga givna fördelar och allt handlar om att skapa sitt eget läge och sina egna förutsättningar genom att planera sina drag. Nu funderar jag på om jag ändå inte borde låta honom vinna då och då, bara för att bygga upp ett självförtroende. Å andra sidan så är ett självförtroende byggt på falska grunder ett svagt självförtroende. Nej, jag ska inte låta honom vinna. Han gör det ändå snart för egen maskin eftersom Simon är en väldigt smart kille.

Vad tycker ni?5 Kommentarer:

Erica sa...

Håller helt med dig. Mina barn vet vad jag tycker och är supernöjda när de vinner olika saker för egen maskin.

Pia sa...

Barn genomskådar sånt där ändå. Viktigast är nog att förmedla att man inte är en looser bara för att man inte vann.

Josefin sa...

Barn genomskådar sånt, ja. Men det betyder inte att man inte vill "vinna", så man kan kaxa lite mot sin förälder.
Jag tycker nog att man ska låta sina barn vinna, som min pappa fortfarande gör när han och jag spelar något. Mest för att glädja, och lite för att barn är barn. De ligger inte på samma nivå. Nej, jag tycker bara.. Det är så. Dom ska få vinna.

Pappa sa...

Nej jag tycker inte barn skall få vinna. Och du har ju fortfarande inte vunnit över mig.

Martin Hansson sa...

Det är bara för att du inte vågar möta mig i schack nuförtiden haha

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN