Gilla läget!

Hur många gånger har du hört någon berätta hur illa dom tycker om kylan vi fått i vår nordliga land Sverige i år? Hur ofta brister någon ut på Facebook i ett; “Jag är trött på vintern och vill ha vår nu!”? 
Om våren kom nu skulle jag bli nervös. Det är nämligen fullt normalt att det är vinter, snö och kallt såhär års.

Att februari är eller ska vara årets kallaste månad verkar det inte vara många som känner till. Gillar ni inte läget så ska ni få ett gratisråd av mig… Åk söderut och sluta gnäll! Det är bara att gilla läget.

Själv tycker jag om vårt klimat och skiftningarna mellan årstiderna. Jag gillar känslan när den kallaste vinter blir vår och hur sommarens varma dagar äts upp av höststormar och gulnande löv. Jag gillar augustiljumma kvällar och dofterna av prunkande liv. Jag gillar vinterns mörker, tända stearinljus i fönstret och att sitta inne och lyssna på vinden som pinar husgaveln. Allt det där är bra och det är där jag vill leva. Det gör mig trygg. Vad sa du nu då?

Technorati-taggar: ,,,1 Kommentarer:

Erica sa...

Jag njuter av vintern! Jag bor på Västkusten och där är det så sällan riktig vinter, I år har tom havsisarna frusit. Snö, is och kyla är riktig vinter!

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN