Lars Winnerbäck - av en slump

I fredags ringde Jonas mig med andan i halsen och lätt uppspelt, för att berätta att det fanns en biljett över till Lars Winnerbäck på Baltiska hallen kl 20.00. “Vill du ha den Martin?” Om jag ville ha den?! Det var ju inte så att jag var nödbedd…

image
Detta var den femte gången som jag såg Winnerbäck i mitt 36-åriga liv
och det blir aldrig så bra som första gången, men på Baltiskan i Malmö var det lite magi igen. Speciellt “Söndermarken” med filmmontaget från Linköping som förstärkte texten och en fantastiskt bra version av låten. Visserligen saknar jag Hovet men nöjer mig med att Anna Stadling och Johan Persson är med i den nya sättningen för att sätta sin prägel på arrangemangen. Johan är för övrigt en underbar musiker som spänner över så många instrument och stilar att man garanterat kan vänta sig en överraskning varje gång man ser honom. Jag är inte något stort fan av den senaste plattan men när LW lägger in en pianoakustisk “Elden” eller “Åt samma håll” med frenetiskt pumpande gitarrer låter jag honom hållas i sin nyfunna kärlek till synthpopen. På det stora hela går man åter igen ifrån en Lars Winnerbäck-konsert lite gladare, lite lyckligare och lite lättare.

Efter en tid då jag försökt andas i någon form av vakuum-bubbla med tillhörande novemberväderströtthet var det som en befrielse att dela denna kvällen med Jonas, Annette och Fanny. Underbara människor som vet hur man lever, eller som åtminstone vet att det bästa sättet att ta sig igenom gråa dagar är med stöd av sina vänner… och en flaska vin.

Just nu väntar jag på vintern, riktig snö, riktig kyla och de tända ljusen. För jag är rent ut sagt jävligt less på dessa dygnsfuktiga dagarna som vi går igenom nu. När vita vintern har varit här vill jag att den ska avlösas av en lång och solig vår. Nya friska tankar och nya friska mål, men dom känns väldigt långt borta nu. Det är bland annat därför jag inte skrivit något här på länge men ikväll kände jag lite saknad och ville kolla hur ni har det där ute.

Någon som har något kul på gång?

Technorati-taggar:1 Kommentarer:

Erica sa...

Jag längtar också efter en vit jul. Inte så vanlig i Göteborg dock

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN