Som Robin Hood ungefär

Jag sitter och funderar på rånet som utfördes i Västberga som ännu en gång visar hur man kan rulla upp den svenska polisen så som svenska handbollslandslaget gjorde med försvar på sin storhetstid med "gurkburken". Rånarna har gjort en spektakulär kupp som saknar motstycke i Sverige och nu visar det sig att polisen hade fått indikationer att det var på gång sedan flera veckor tillbaka men av någon anledning lagt ner bevakningen som då sattes upp.

Ärligt talat polisen.. medge att ni har klantat er återigen. Låt bovarna springa så ni får tid att sätta er ner och se över er verksamhet. Dom satte en väska med ordet "bomb" på bredvid polishelikoptrarna och så sattes dom ur spel. Det var fyra-fem polismän som satt hukade bakom en polisbil i trekvart och såg på när männen på taket hissade upp säckar med pengar i helikoptern, enligt ett vittne. Nästan två timmar efter rånet går polisen in i huset med dragna vapen för att "säkra" byggnaden. Modigt, vågligt, påpassligt och otroligt otajmat! När ska polisledningen visa beslutsamhet och handlingskraft mot grövre brottslighet som inte bara innefattar stökiga ungdomar på stan en fredagskväll i Göteborg?

Ni kommer inte lösa detta fallet heller och vi som älskar film kan se fram emot en skön skildring av detta rånet med Persbrandt i rollen som den skogstokige polisen som inte får handla hur han vill. Shanti Rooney spelar rånaren som skrattar hela vägen till balkan och Jakob Eklund som hukande polisen bakom sin bil...


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN