Stannar du?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Det blir inte något världsomvälvande inlägg här ikväll för när jag börjar skriva så låter allt så  fruktansvärt negativt och det är en känsla jag inte vill förmedla till dig. Men jag kan ställa dig en fråga, så får vi se om det kommer något bra svar.

Kommer du vara här imorgon?

Det kan vara en jobbig fråga när man inte har ett givet svar. För vem vet vad som skrivs här imorgon om det kommer skrivas något över huvud taget? Det är likadant med människor. Kan man lova varandra en morgondag när morgondagen är något man kan tänka på men inte garantera? Man kan längta, drömma och önska men man kan aldrig lova, bara att försöka. Mer än så kan ingen begära och som någon vis man sa; “Du misslyckas inte förrän du slutar försöka”

Jag tänker på inspiration och glädje. Det måste ju betyda något för min morgondag!

Godnatt!

7 Kommentarer:

Peran, typ sa...

Ja, eller som Homer Simpson sammanfattar livet: "Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson here is: Never try."

Erica sa...

Livet är väl så beskaffat, att det egentligen inte finns så mycket garantier för något. Det är väl det som heter att leva tror jag ;-) Däremot så väckte din fråga en tanke om det här med att "comitta" sig. Jag kan inte garantera att jag är någonstans någon dag. Men vissa saker i livet handlar om att jag som människa har hittat någon form av kompass för hur jag vill leva eller vad för slags människa jag vill vara. Utifrån det så försöker iallefall jag leva upp till mina egna bilder av vad ett liv är för något. I det ingår relationer och där handlar det om att "comitta" sig i någon from som känns acceptabelt för alla parter. Jag tror inte att det finns några måsten i livet, men vill man att ens liv ska utkristallisera sig på ett speciellt vis så handlar väl det mycket om att jag efter bästa förmåga får försöka leva så att det blir som jag önskar. Blir det inte så, ja det är livet. Då får man gå en ny väg. Annars kan man ju bara ge upp och är det ett alternativ undrar jag. Frågan är inte ställd till dig personligen, utan en fråga jag funderat över. Är att ge upp eller inte bry sig ett alternativ?

Martin Hansson sa...

@Peran, typ: Homer förnekar sig ALDRIG.. men det finns ju faktiskt en viss visdom i hans filosofi ;-)

@Erica: Att ge upp är inte ett alternativ, att inte bry sig kan vara nyttigt i vissa lägen...

Peran, typ sa...

Erica, du säger en massa kloka saker. Jag tycker att man måste välja sina strider. Det finns lägen när det är bättre att låta bli att delta, och visst kan man kalla det ge upp, man kan också kalla det att vinna striden genom att inte utkämpa den.

Att inte bry sig kan jag önska att jag kunde, men jag vet folk som klarar det, och det ser ut som om dom mår rätt bra av det. Risken är väl bara att man missar saker man BORDE bry sig om - att man fastnar i "ignorera-läge". Och den risken skrämmer mig mer än eventuella sidoeffekter av att bry sig för mycket.

Maria sa...

Livet är en ända gåta, älska , glömma och förlåta!
Ord som kom till mig efter läst inlägget.

Att misslyckas ger en bara en chans att utveckla sig och pröva andra vägar. Och behöver nödvändigtvis inte ha en negativ innebörd.

Att resa sig upp, efter ett misslyckat försök, tyder på stark vilja att överleva!

Så lev och utvecklas, älska livet´s ner och uppgångar!
(även om det förvisso är lättare att säga än att lea ut)

Kram!

Martin Hansson sa...

@Maria: Upp och nergångar, dynamik, är bra i allt. Jag tror inte på att misslyckas, det som kan hända är att man lyckas lite mindre... nästa gång lyckas man lite mer... :-D

Peran, typ sa...

Misslyckanden är det enda sättet att VERKLIGEN lära sig nåt. När jag går på anställningsintervju räknar jag ofta upp misstag jag gjort. Bara det faktum att jag kallar dom misstag gör att folk fattar att man inte avser att göra om dom.

Det fåtal chefer som inte tycker det är en bra idé att göra så anser oftast att dom själva är ofelbara, och såna chefer vill jag ändå inte jobba under.

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN