Jag låter tiden gå

I perioder går jag runt i mitt hus utan att ha något att säga. Inga åsikter tar sig upp till ytan och inga meningar fyller något större sammanhang eller ger någon lösning på mina svar. Jag antar att jag, som jag gör ibland, slipar mina vapen. Låter tankarna fara och flyga fritt utan att fästa dom vid något särskilt, och det är en skön känsla. Att inte ha någon åsikt eller känna ett behov av att debattera, argumentera eller pådyvla någon en åsikt jag kanske inte ens tror på. För visst är det så att man ibland får en känsla för något och hur man febrilt söker efter argument för att göra det hållbart. Idag är det inte så. Jag tänker flyta med och låta tiden ha sin gång.

Det är ju sol ute idag och känslan av sommartider närmar sig i takt med att dynorna och trädgårdsmöblerna plockas fram. Grillen är rengjord och duken ligger på trädgårdsbordet. Jag dricker kaffe ute för första gången i år. Njuter av fågelkvitter och doften av fuktig sommarjord. Jag tänker på orden från Lars Winnerbäck “Våren är ung och oanvänd”. Underbart!
Så mycket framför mig, så många varma kvällar och nätter och så mycket sommar.

5 Kommentarer:

Helene sa...

Herregud vad jag blir avundsjuk....så vill jag också ha det.... Det blir inte sommar om inte någon sätter fart! Tack Martin för att du gjorde det..och nu, sommar, kan du komma fram...vi är redo!! :)

Åsa sa...

Vackra ord om tomma tankar. En hobby folk borde ägna sig mer åt.
Du skriver vackert mannen :-)

Martin Hansson sa...

@Åsa: Tack för komplimanger, dom uppskattas!

@Helene: En kopp kaffe och en vän är alltid välkommet. :-D

Erica sa...

Det är något med ditt språk och tonen i ditt sätt att använda det som gör att någoti mig lystrar till. Lite poesi som sipprar fram kanske? Det blir fler besök här iallefall

Martin Hansson sa...

Jag tackar mycket för den kommentaren. Du är välkommen tillbaka när du vill. :-D

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN