Mycket ljus och mycket värme ska det bli

Det är märkligt hur lite sol och tanken på sommartid kan påverka humöret. Förr, när jag var lite yngre. Bara lite... Då var det inte så viktigt om det regnade, snöade, blåste full storm eller det var strålande solsken. Mitt humör påverkades inte nämnvärt. Var det för att jag inte brydde mig när framtiden stod vid dörren och väntade? Nu, när jag har blivit lite äldre så uppskattar jag soldagarna mycket mer. Jag funderar på om man känner att dagarna framöver blir färre på ett påtagligt sätt? Vänner och familj blir sjuka och försvinner... Nu är jag ju inte lastgammal men ändå, det påverkar.

I morse vaknade jag med ett leende på läpparna av många anledningar men solen som stack in förbi molntussarna på himlen och in genom fönstret gjorde mig glad. Ljuset som känns när våren är i antågande får kroppen att kännas lite lättare. Nu är det sommartidsomställning nästa vecka. Då tappar vi en timme på morgonen men vi får så mycket mer ljus på kvällarna. Kanske ska jag ta fram grillen då och premiärgrilla.. hmm...?



Hur som helst, det jag vill säga är att allt är bra. Allt är bra och kan bara bli bättre. En ny skön period närmar sig och den är välkommen. Jag är trött på vintern, mörkret och kylan. Sköna vår, välkommen...



, , ,

2 Kommentarer:

Catarina sa...

Jag förstår precis! Kan man vara solknarkare? Dvs bli glad, nästan hög, när den kommer och få abstinensbesvär när den inte finns hos oss?
Du får gärna komma med i min solkult om du vill.

Men det där med sommartid. URGH!
Jag jobbar nämligen på Åland i helgen. Börjar 9.00 söndag morgon. Vilket i normala fall är 8.00 svensk tid, den tid jag har i min kropp. Men på söndag blir det alltså start kl 7.00!!! Och då ska jag vara kreativ och konstnärlig och fylld av idéer som alla förväntansfulla blickar vill ha av mig, och jag känner mig rädd och pirrig och lite stressad för detta - så du kan väl skicka en tanke till mig där du ligger och drar dig i din sköna säng, med solstrålar som letar sig in mellan gardinerna, den goda morgonlatten, tidningen nyss uppslagen bredvid dig....

Martin Hansson sa...

Givetvis ska jag skänka dig en tanke då.. hoppas du kan överlista nerverna och prestera något bra.

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN