Earth Hour – Visst ska vi vara med

Idag ska vi släcka alla ljusen för att manifestera för miljön. Det tycker jag är en bra sak. Kommuner och städer har redan påtagit sig sitt ansvar att släcka ner det som går utan att riskera nödvändiga funktioner i samhället och kungen har anmält att fasadbelysningarna på Kungliga slottet, Drottningholms slott, Gripsholms slott och Rosendals slott ska slockna under en timme.

Många tänker att det inte gör någon skillnad i det stora hela om vi släcker våra lampor en timme. Men som jag har förstått det så är det inte det som är syftet.

Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.wwf.se
På Aftonbladet.se kan man läsa om manifestationen och hur folk reagerar på detta och jag kan inte mer än lite bestört reagera på folk som inte bryr sig eller vill ta del av denna manifestation. Det är förvånansvärt att läsa i kommentarerna hur folk tänker och missförstår kampanjen. Det är irriterande att människor inte förstår.
Jag är som sagt med på att timmen imorgon inte gör så stor skillnad på koldioxidutsläppen i stort men det kan ju tänkas att en och annan människa börjar fundera på vilken livsstil man bör välja för ett hållbart klimat. Någon får säkert ny insikt.

Nåja, jag tar ställning och släcker mina lampor. Det är mest mysigt med tända ljus och en total befrielse från surrande datorer och imagevärmepumpar. Det blir en välbehövlig vila helt enkelt. Dessutom stillar det mitt redan slitna samvete som bilist, elkonsument och köttätare. Någon gång är det dags för alla att börja tänka miljö. Varför inte nu?

Earth Hour – Lördag 28/3 2009. Javisst!

Kommer du släcka dina lampor?
[polldaddy poll=1494725]

Technorati-taggar:

6 Kommentarer:

Kakafoni sa...

Ett intensive behov av att inte släcka lampan infinner sej, obstinat.
Tänk om man kunde få till samma sak med mat och vatten, kläder och leksaker, medicin och vaccinationer, samla hela världen att dela med sej... Vi kan samla hela världen för att isbjörnsbarnen ska kunna leva vidare med sina isar men det går inte att göra samma uppslutning för att göra världen till en bättre plats för alla... För att inte framstå som helt omöjlig, jag kommer släcka elen om än med en viss ovilja :)

En snabbt växande blogg på Bloggportalen « KÄRLEKSFÖRKLARINGAR TILL FÖRBANNELSE sa...

[...] Saker som inte är så stora att skrivas om men ändå nämnas. Det har ju “twittrats” idag om Earth Hour –09, en manifestation som många gillar och lika många tycker är helt onödig. Det verkar vara lika [...]

Martin Hansson sa...

Tänk om vi kunde samla all överproduktion och dela med oss. Tänk om det vore så. Om kvällens manifestation tänker jag att det är det minsta jag kan göra och att man ska börja någonstans.

mumari sa...

Jag tar för givet att själva grejen med att släcka ned inte är att vi ska spara, det är först och främst för att väcka uppmärksamhet och eftertänksamhet hos folk :)

Martin Hansson sa...

@mumari Helt rätt...

Kakafoni sa...

tack mumari, jag är eftertänksam och efterklok mest hela tiden så då kan min lampa vara på :-)

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN