Äpplen och Päron, förbjuden frukt

Ibland blir man sugen på äpplen och ibland är man sugen på päron. Vad gör man då när man inte har något av det att tillgå? Ska man titta i grannens trädgård och kanske låna ett litet äpple som hänger så tryggt i sitt träd? Även om man vet att grannen skulle bli utomordentligt besviken om man inte pratade med honom eller henne först. Ibland är hungern starkare än förnuftet och viljan är dess hantlangare. Viljan säger; “Ja! Ta det där äpplet. Stilla din hunger. Det finns ingen som behöver få veta något”.

IMG_9525Förnuftet, som hela tiden lurar över vänstra axeln knäpper mig på näsan varje gång viljan talar. Än så länge har förnuftet segrat över min vilja, men fan vet om det kommer vara så när jag tagit mig fram till trädet. I skydd av nattens mörker. Jag tycker ju så mycket om äpplen och det finns ett speciellt äpple som jag tror vill bli plockat. Och som jag verkligen vill plocka…

Det är kanske bättre att plantera ett eget träd och låta grannens träd vara orört. Då får jag inte så dåligt samvete när det är sommar och grannen lockar mig med en grillskiva. Helt öppet och ogenerat kan jag dela bord med en person som jag tycker väldigt mycket om och inte vill något ont. Men det där äpplet lockar väldigt..

4 Kommentarer:

Marlén sa...

..pratar du verkligen om äpplen nu,Martin? :)

Martin Hansson sa...

Ja.. eller svensk avundsjuka ;-)

Maria sa...

hmm önska nästan att jag va grannens äpple, som hängde där och dinglade...

Tiina sa...

Aj aj aj Martin..vi behöver nog talas vid lite du och jag..

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN