TRÖTT

Små subtila rop på hjälp springer från min mun till en svarande besvärad mottagare.
   -“Vad vill du?… Vad då?… Är det inte bra?… Men ring mig sen, när du mår bättre då.”

Jag är trött på allt, trött på rubrikerna som hänger på väggen och trött på att det är så kallt. Allt ska vara lite mer, lite bättre, lite vackrare. Allt som inte har en vacker yta spottar man på. Det känns så i alla fall.
Trött på TV som skapar “underhållning” och  folk som ska rösta på sin favorit i sann familjeanda. Trött på folk som inte förstår att det är producerat endast för att dom vill åt deras pengar. Melodifestivalen är inte public service, det är ett tiggeri, ett rån med hjälp av folks goda vilja och tristess. Det är ett engångsligg.

Jag är trött på att inte få visa min sårbarhet. Trött på att vara stark. Trött på att vara svag. Trött på vintern, längtar bara till våren. Jag är trött på att vänta och jag är trött på att stå i kö. Trött på teknik som inte fungerar och trött på att det är fult att inte vara lycklig och glad.

Var finns mina drömmar som en gång grodde så fint. Var finns det äkta och det vackra? Var har jag lagt det någonstans?! Jag såg dom ju här igår… Herregud att man ska vara så slarvig och glömsk. Jag hittar dom säkert imorgon, behöver bara sova lite…

   “Det man ger, får man tillbaka” säger du.
   “Det man får, ger man inte längre tillbaka” säger jag.

Trött på att ge, trött på att få.
Du säger; “Det ordnar sig” men jag är trött ändå.

7 Kommentarer:

Jonas sa...

Önskar att jag hade skrivit den här. Den är bra. "Engångsligg", ja, det var en bra liknelse. (Inte för att jag har haft något förstås.)
Du ÄR verkligen trött Martin. Som många andra i denna omkullfallna värld som vi trampar på dag ut och dag in. Håll modet uppe. Det kommer en vår.

Catarina sa...

Oj.
Exakt så känns det ibland.
Känner igen.

Hur får man liv, kraft, ljus, energi?
Tillsammans sägs det, men hur ska det gå till?

Mycket mycket bra text.
Tack.

Martin Hansson sa...

Det gör mig väldigt glad att jag inte är den enda som känner såhär ibland. Många vågar eller vill inte erkänna det, men visst känner alla såhär?

Catarina sa...

Jag tror uppgivenheten är stor.
Men likgiltigheten är farligare!

nangijalaa sa...

yesterday is history.
Tomorrow is a mystery.
And today?
Today is a gift.
Thats why we call it the present.

Läsvärt i Valentins namn « Tankar, svammel och kreativa utbrott sa...

[...] fredag (den 13:e) Läsvärt i Valentins namn 14 februari 2009 Jag vill länka till det här. Bara för att jag tyckte om hur det var skrivet, och för att varje ord har en motsvarande tanke [...]

Puffar fram ett par inlägg « KÄRLEKSFÖRKLARINGAR TILL FÖRBANNELSE sa...

[...] Trött – Publicerad 10 februari [...]

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN