Hanna - Jag är kär!

 HANNA HELLQUIST
Hanna Hellqvist, född 1980, skriver kåserier och krönikor för Dagens Nyheter. Hennes barndom utspelade sig i Karlstad med en trygg medelklassmamma, en jordenruntresande manisk far och en himla massa djur. Nu bor Hanna i Stockholm med en folkskygg bondkatt. Karlstad Zoologiska är hennes första bok. Bild och text: Albert Bonniers förlag

Under de senaste veckorna har jag utvecklat en varm känsla för en av Hanna Hellquist’s enligt mig bästa egenskaper. Jag menar inte hennes egenskaper som erkänt duktig krönikör och kåsör i DN och "På Stan"-bloggen.  Jag pratar inte om hennes skrivande produktivitet med en ny bok på gång. Troligtvis kommer jag aldrig köpa hennes bok eftersom den antagligen inte intresserar mig. Kanske gör jag det ändå utav ren nyfikenhet.9789100118471 Hanna Hellquist är utomordentligt duktig på allt ovanstående och slår de flesta på fingrarna när det gäller skrivandet.

Nej, det jag har fallit för är hennes enormt spontana humor. Humor som kommer direkt från hjärtat och magen. Man kan ju höra henne i morgonpasset i P3 och det sprutar hela tiden galenskaper och roligheter ur henne som får mig att skratta högt och ljudligt.
Kolla morgonpasset förra veckan när Hanna får sångcoachning.

“.. Då är det bara jag och min musik….”. Underbart!

Det är inte många som påverkar mig på det viset. Många gånger när man hör en komiker så kan man tänka i sitt stilla sinne att "jaha... det där var ju kul, hehe".
När Hanna säger något, vilket jag tror att i nio fall av tio inte är menat att vara roligt, så blir det en snabb kommentar som får en att sänka garden och brista ut i ett skratt.

Jag vill tacka dig Hanna för detta. Jag vill tacka för skratten.
Jag är kär i din spontanhjärtliga humor! :-)

Se vad Halvars Huvudsaker skriver om Hanna.

3 Kommentarer:

Magnus sa...

Håller med, hon är grym.

En annan Hanna sa...

visst är hon fantastisk! jag är nog också kär i henne. kanske vill hon bli min vän?

värmläning sa...

de klart, hon är ju en go värmläning =)

Skicka en kommentar