Free Dawit Isaak!

Mymlan har skrivit ett bitskt inlägg om hur hon och många andra tycker man ska skriva på en lista för att få journalisten Dawit Isaak, som sitter fängslad i Eritrea, fri. Jag kan inte säga att jag är särskilt insatt eller för den delen engagerad i hans fall men jag kan tycka att en rättvis prövning är varje människas rättighet. 

eri_dawit_isaac

Så, jag gick in på http://www.freedawit.com och skrev på protestlistan. Därmed har jag gjort det minsta jag kan göra för en medmänniska. Skulle inte ni som besöker denna sidan kunna göra samma sak? Det tar max en minut och vad är en minut av er tid när han har suttit fängslad utan rättegång i sju år?

En annan sak som har tagit mig rätt hårt ikväll är upptäckten av en blogg skriven av en bekant till mig. Inte nära bekant eller någon jag pratar med särskilt ofta men ändå en glad och livsbejakande bekant som har insjuknat i cancer och vars fru har fått diagnosen MS. Det är då man tänker att allt man gör varje dag känns som plast och hur mina egna problem plötsligt känns föga intressant. Jag önskar Johan allt gott och skänker honom och hans familj en tanke!

Technorati-taggar: ,

1 Kommentarer:

lite fakta i fallet dawit isaak « the real mymlan sa...

[...] bloggare som stöder Dawit Isaak: Ann Hultman, Elias Betinakis, Kärleksförklaringar till förbannelse, annarkia, [...]

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN