Bönder och lantbrukare

Jag var ju på Milamässan igår, stående i min arbetsgivares monter tillsammans med två andra underbara medarbetare. Stämningen på mässan var väldigt bra och positiv och pengarna strömmade in. Enligt mässpersonalen så hade besöksantalet varit som förväntat. Varken mer eller mindre. Till slut skulle ca 20.000 personer ha besökt mässan som stänger idag, lördag.

Men det var en sak som störde mig och många andra. Något jag funderat på länge och som jag ännu inte hittat något svar på. 
Milamässan är ju en mässa för lantbrukare, bönder och annat folk som finns och lever på landet. Och de är underbara och “jordnära” människor om nu ursäktar ordvitsen.


bondeMen måste dom se ut som bönder bara för att dom är lantbrukare?! Kan man inte byta bort dom grisluktande arbetskläderna när man ska vistas bland en massa annat folk? Måste man ha en oljig och skitig keps i nacken? Vore det inte på plats att ta en liten snabb dusch innan man åker? Kan man inte lämna trätofflorna hemma?


Nu var det inte alla som hade missat klädkoden för “att vistas bland människor”. Det är många som tar på sig en snygg skjorta, en kavaj och ett par snygga skor… Stilmedvetna och snyggt klädda lantbrukare ger mig en mycket större respekt för yrkesutövaren. Han tar liksom saker och ting på allvar. Visar respekt för andra människor och visar respekt för sig själv. Tummen upp för dessa lantbrukare som lämnar grisarna, korna och betesupptagaren på gården och visar att han eller hon är en människa också, inte bara lantbrukare. Detta gäller både gammal som ung.

Technorati-taggar: ,

8 Kommentarer:

Maria sa...

hmm undrar vad du arbetar med...inte blivit klok på det.

Martin Hansson sa...

Det är lite uppdaterat nu på sidan Kärleksförklaringar... Kollar du där så vet du snart vad jag jobbar med.

Maria sa...

Ok .. hmm lite i alla fall. Mila då ? vilken media sålde du där? Kanske vi har samma förtag som ibland betalar vår lön?

Martin Hansson sa...

Vilket företag betalar din lön då? :-)

Maria sa...

LRF

Martin Hansson sa...

Det finns ett mail till dig.. :-)

Maria sa...

Till dig med ;-)

Torsten Ivarsson sa...

Hejsan!
Jag har jobbat på många lantbruksmässor och känner inte igen din beskrivning att lantbrukare skulle klä sig särskilt illa.
Som utställare är ju målet att i första hand sälja den produkt man är på mässan för och då bryr jag mig inte om hur mässbesökaren är klädd. Det är upp till var och en hur man vill klä sig men rent generellt tror jag att 99,9 av lantbrukare som besöker en lantbruksmässa både är nyduschade och har fräscha kläder

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN