Eliza Gilkyson

 Dotter till den kanske mer kända Terry Gilkyson och uppväxt i Los Angeles med målet inställt på musik.
“I got into it for all the wrong reasons, more as a survival tool than anything else, but it proved to serve me more than I dared to imagine.”

källa: http://www.elizagilkyson.com/elizaland.htm

main_portal_your_town

Under 2007 släppte Eliza Gilkyson liveskivan "your town" inspelad i Januari samma år på "Cactus Café" och jag föll för den från första stund. Men jag är å andra sidan svag för denna typ av musik.

Här kan man höra klassiker som "Greenfields", som jag för övrigt har hört i någon av reklamfilmerna på TV under dagarna, samt "Beaty Way" och "Requiem" men även covers av Bob Dylan "Jokerman" och sin egen far, Terry Gilkyson, "Bare Necessities" (från djungelboken).

Det finns inga givna favoriter eftersom skivan är jämn och bra rakt igenom och gillar man steelgitarr, munspel, ackustiska gitarrer som backar upp en skön kvinnlig röst fylld med snygga stämmor från manliga kollegor så är detta helt klart värt att lyssna på. 

Skivan går i sann country/singer/songwriter-anda och tankarna går osökt till Katie Melua och viss del Norah Jones som är stora referenspunkter för mig. Det finns en hel del på nätet för den som vill veta mer om Eliza Gilkyson och ett bra ställe att börja på är...

http://www.myspace.com/elizagilkyson

http://www.elizagilkyson.com

http://www.youtube.com/watch?v=2lKT8S2QAII

Jag kan rekommendera "Your Town" varmt och ni som är som jag kommer inte bli besvikna. Den gör en kväll med mat, vin och skenet från stearinljus fulländad.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

 
SPELAREN
/SPELAREN